به طور حتم کاربران در طول روز بارها برای دستیابی به اطلاعاتی دربارهی یک موضوع، به گوگل مراجعه کرده و دست به سرچ میشوند، اما پس از باز کردن پیجهای بسیار زیاد، موفق به دریافت پاسخ سوال خود نشده و یا به نصفه و نیمه به جواب سوال خود دست پیدا میکنند که این موضوع باعث بیاعتمادی کاربر به سایت موردنظر خواهد شد. حالا اگر میخواهید وبسایت شما جزو لیست سیاه کاربر قرار نگیرد و پس از باز کردن موضوع موردنظر خود در سایت شما، میخکوب شود و تمام اطلاعات موردنیاز خود را در سایت شما کسب کند، محتوای ستونی یا پیلار کانتنت همان چیزی است که باید دربارهی آن همه چیز را بدانید.
در این مطلب همراه ما باشید تا شما را با محتوای پیلار آشنا کرده و روش نوشتن این محتوا را تنها در ۷ مرحله آموزش ببینید. همچنین در این مطلب به شما خواهیم گفت که پیلار کانتنت چه تاثیراتی بر سئو یک سایت دارد و چه مزایایی برای مخاطب و کارفرما خواهد داشت.
محتوای ستونی یا پیلار کانتنت دقیقا چه نوع محتوایی است؟
یک درخت را با تمام شاخه و برگهای آن تصور کنید؛ محتوای ستونی یا پیلار، همان درخت است و شاخ و برگها، کلاسترهای این پیلار به شمار میروند. این مثال به شما کمک میکند تا درک بهتری از محتوای پیلار به دست آورید. در واقع پیلار پیج به محتوایی جامع، کامل و طولانی گفته میشود که به تمام زوایای یک موضوع میپردازد. اما توجه داشته باشید که در تمام زوایا عمیق نشده و به شرح جزئیات در محتوای پیلار پرداخته نمیشود.
به بیان سادهتر میتوان گفت که پیلار کانتنت به خوشههایی تقسیم میشود که برای هر کدام از این خوشهها، صفحات جداگانهای ایجاد شده و به شرح مطلب به صورت جزئی و کامل پرداخته خواهد شد.
به عنوان مثال تصور کنید که یک سایت در زمینهی فروش خودرو مشغول است. این سایت میتواند یک محتوای پیلار به عنوان معرفی بهترین خودروهای بازار نوشته و در آن به تمام خودروها اشاره کند و توضیحاتی کلی را ارائه دهد؛ اما باید در محتواهای کلاستر خود به معرفی هر کدام از خودروها به صورت کامل و با جزئیات بپردازد.
با این استراتژی شما میتوانید خود را به عنوان یک سایت معتبر و مرجع به مخاطب معرفی کنید تا زمانی که مخاطب نیاز به اطلاعاتی دربارهی یک موضوع حول محور فعالیت کسب و کار شما داشت، به محض دیدن نام سایت شما در نتایج جستجوی گوگل، روی سایت شما کلیک کرده و وارد شود. در واقع با این کار شما توانستهاید که اعتماد مشتری را جلب کرده و خود را در ذهن او ماندگار کنید.
معرفی انواع محتوای ستونی
محتوای ستونی انواع مختلفی دارد که برخی از رایجترین آنها عبارتند از: «چگونه»، «چیست»، «راهنما». بنابراین قبل از ایجاد محتوای ستونی شما باید بررسی کنید که چه نوع محتوایی برای حوزه کاری و مخاطبان شما مناسبتر است.
محتوای ستونی از نوع راهنما
اگر هدف شما این است که یک محتوا شبیه به یک دفترچه راهنما حول محور یک موضوع داشته باشید، محتوای ستونی از نوع راهنما، گزینهای مناسب برای شماست. این نوع محتواها دربارهی یک موضوع به صورت کامل و جامع توضیح داده و مخاطب را راهنمایی میکنند؛ به شکلی که مخاطب با خواندن آن متوجه میشود که این سایت میتواند در این حوزه به عنوان یک سایت مرجع شناخته شود. به عنوان مثال عناوینی مثل همه چیز درباره … یا هر آنچه باید درباره … بدانید و یا راهنمای کار با … از نوع محتواهای پیلار از نوع راهنما به شمار میآیند.
محتوای ستونی از نوع چگونه
محتوای ستونی برای زمانی مناسب است که شما قصد دارید کاری را آموزش دهید. برای مثال اگر شما میخواهید که کار با یک ابزار یا وسیله را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهید، این نوع محتوا برای شما، گزینهای ایدهآل است. محتواهایی مانند چگونه از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟ یا چگونه با وسایل دورریختنی، کاردستی بسازیم؟ از این دسته از محتواها به شمار میآیند.
محتوای ستونی از نوع چیست
احتمالا خود شما هم بارها در گوگل کلمات یا عبارت های مختلفی را به همراه کلمهی چیست سرچ کردهاید و به یک محتوا رسیدهاید که به صورت کامل چیستی آن موضوع را برای شما توضیح داده است. به این نوع محتواها، محتوای ستونی چیست میگویند. موضوعاتی مانند پیلار کانتنت چیست؟ سئو داخلی چیست؟
محتوای ستونی (Pillar Content) یا محتوای خوشهای (Topic Clusters)
گاهی افراد تصور میکنند که میان محتواهای پیلار و محتواهای خوشهای باید یک سبک را انتخاب کنند اما این تصور اشتباه است و این دو دسته از محتوا در مقابل یکدیگر نیستند بلکه این دو سبک در کنار هم به رشد و سئو یک سایت کمک میکنند.
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، کلاسترها زیر مجموعههای محتوای پیلار هستند. برای مثال یک سایت پرستاری را درنظر بگیرید که یک محتوای پیلار برای معرفی شغل پرستاری تولید میکند و در آن به تمام زوایای این شغل به صورت مختصر میپردازد. اما این پیلار میتواند تعداد زیادی کلاستر یا خوشه داشته باشد؛ به عنوان مثال در کلاسترها میتواند به شرایط شغل پرستاری، وظایف پرستار، مشکلات شغل پرستاری، حقوق شغل پرستاری و … بپردازد.
با داشتن محتواهای خوشهای برای هر موضوع، مخاطب بهراحتی میتواند مطلب موردنظر خود را باز کرده و در زمانی کوتاه به پاسخ سوال خود دست پیدا کند. اما اگر هنوز هم به این موضوع فکر میکنید که از میان Pillar Content و Topic Cluster یک روش را انتخاب کنید. ما به شما پیشنهاد میکنیم که این دو روش را با هم امتحان کنید تا نتیجه شما را شگفت زده کند.
مزایای محتوای ستونی یا پیلار کانتنت
مزایای محتواهای پیلار برای کاربران، بر کسی پوشیده نیست: کاربران با مراجعه به یک پیج میتوانند تمام اطلاعات لازم را بدون گشت و گذارهای وقت گیر در سایتهای مختلف، تنها در یک مطلب بهدست آورند. اما مزایای این نوع محتواها برای صاحبان کسب و کارها چیست؟
درنظر مخاطب به عنوان یک مرجع در حوزه کاری خود شناخته میشوید
زمانی که کاربران به سایت شما وارد شده و با مشاهدهی مطلب جامع و کامل شما پیش روی خود روبرو میشوند، به شما اعتماد کرده و زمانی که نیاز به محصولات یا خدمات شما داشته باشند، همان ابتدا و بدون معطلی به سایت شما مراجعه میکنند.
با جذب ترافیک ارگانیک به سئو سایت خود کمک میکنید
با ارائهی محتوایی جامع و کامل، به گوگل این سیگنال را میدهید که شما به نیاز کاربران اهمیت میدهید. از آنجایی که کاربران برای گوگل در اولویت قرار دارند، با ایجاد یک محتوای پیلار جامع و با کیفیت بالا، میتوانید رتبه خود را در SERP بهبود داده و ترافیک بیشتری را سمت سایت خود هدایت کنید.
نرخ پرش سایت خود را کاهش میدهید
از آنجایی که محتواهای پیلار به اکثر زوایای یک موضوع میپردازند، به همین دلیل نرخ پرش کمتری دارند. به این معنا که مخاطبان به احتمال بیشتری وب سایت و وبلاگ شما را بررسی میکنند که این موضوع منجر به افزایش نرخ تعامل و در پی آن کاهش نرخ پرش میشوند.
زمان حضور کاربر در صفحه شما افزایش مییابد
از دیگر مزایای محتوای ستونی، این است که کاربران مدت زمان بیشتری را در آن صفحه صرف میکنند و اینکه مخاطب زمان بیشتری را در سایت شما حضور داشته باشد، احتمال اینکه به مشتری تبدیل شود، بالاتر میرود.
احتمال افزایش بک لینک ها و به اشتراک گذاشته شدن محتواهای پیلار بیشتر است
محتواهای ستونی یا پیلار کانتنت به دلیل اینکه جامعیت دارند، بیشتر از موضوعات تک موضوعی به اشتراک گذاشته میشوند. این اشتراک گذاری و دریافت بک لینکها به بالا رفتن اعتبار سایت شما کمک میکند.
چگونه یک استراتژی محتوای ستونی ایجاد کنیم؟
اولین قدم برای ایجاد استراتژی محتوای ستونی، این است که تعیین کنید چه موضوعاتی برای کسب و کار یا وبلاگ شما مهم هستند.
به عنوان مثال، اگر لباس عروس میفروشید، موضوعات محتوای پیلار شما ممکن است این موارد باشند:
- صفر تا صد اجرای یک مراسم عروسی
- بهترین ایدهها برای مراسم عروسی
- آشنایی با انواع مدلهای لباس عروس
- ترندهای لباس عروس برای سال ۲۰۲۲
هنگامی که موضوعات کلیدی خود را شناسایی کردید و کار تحقیق کلمات کلیدی به پایان رسید، زمان آن است که شروع به نگارش یک محتوای ارزشمند و جامع کنید.
پیلار کانتنت شما باید به خوبی کامل، آموزنده و جذاب باشد. همچنین باید راهحل هایی را برای مشکلات یا سوالات رایجی که مردم در مورد موضوع شما دارند، ارائه دهد.
علاوه بر این، لازم است تا از سایر پستها و مقالات وبلاگ خود یعنی از کلاسترها به محتوای ستونی به عنوان منبع اطلاعات لینک دهید. این موضوع به شما کمک میکند تا خوانندگان بیشتری را جذب کنید و خود را به عنوان یک مرجع در حوزه فعالیتتان معرفی کنید.
نحوه ایجاد محتوای ستونی تنها در ۷ مرحله
اکنون اجازه دهید تا به صورت واضح و در ۷ مرحله شما را با نحوهی ایجاد محتوای ستونی آشنا کنیم:
۱. موضوع اصلی خود را انتخاب کنید
اولین قدم برای تولید محتوا از نوع ستونی، انتخاب موضوع است. اگر در انتخاب موضوع خود مشکل دارید، به این فکر کنید که بیشتر به چه موضوعی در حوزه کاری خود علاقهمند هستید یا در مورد چه چیزی بیشتر اطلاعات دارید.
پس از انتخاب موضوع، سوالات زیر را از خود بپرسید:
- مهمترین چیزهایی که خوانندگان من باید در مورد این موضوع بدانند چیست؟
- مهم ترین نکاتی که می خواهم به آن بپردازم چیست؟
- بزرگترین چالشهایی که افراد هنگام تلاش برای یادگیری در مورد این موضوع با آن مواجه میشوند، چیست؟
برای کمک به این موضوع، چند موضوع فرعی را انتخاب کنید تا به شما کمک کند که موضوع اصلی خود را مشخص کنید.
۲. Subtopics را انتخاب کنید
هنگامی که موضوع اصلی خود را انتخاب کردید، زمان آن رسیده است که به موضوعات فرعی فکر کنید. اینها حوزههای خاصی از موضوع شما هستند که میخواهید در محتوای ستونی خود پوشش دهید.
به عنوان مثال، اگر در مورد راه اندازی یک کسب و کار با بودجه کوتاه مدت می نویسید، برخی از موضوعات فرعی ممکن است:
- نحوه شناسایی فرصت های تجاری
- چگونه یک طرح تجاری بنویسیم
- چگونه برای کسب و کار خود بودجه دریافت کنید
- چگونه کسب و کار خود را با بودجه کم بازاریابی کنید
موضوعات فرعی شما باید با موضوع اصلی شما مرتبط باشد و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار خوانندگان قرار دهند.
مطمئن شوید که تمام نکات اصلی را در هر یک از موضوعات فرعی خود پوشش دادهاید و فراموش نکنید که برای مشکلات یا سوالات رایج، راهحل ارائه دهید. هنگامی که موضوع اصلی و موضوعات فرعی خود را انتخاب کردید، شروع به نوشتن کنید.
۳. تحقیق کلمات کلیدی را اجرا کنید
صبر کنید؛ قبل از شروع به نوشتن، مهم است که برخی از کلمات کلیدی را بررسی کنید. این مورد به شما کمک میکند تا متوجه شوید که کدام کلمات کلیدی بیشتر با موضوع شما مرتبط هستند و کدام یک بیشترین حجم جستجو را دارند.
به عنوان مثال، کلمه کلیدی “چگونه یک طرح تجاری بنویسیم” ممکن است حجم جستجوی ۱۰۰۰۰ جستجو در ماه داشته باشد و کلمه کلیدی “شروع یک کسب و کار با یک بودجه کوتاه مدت” ممکن است حجم جستجوی تنها ۱۰۰ جستجو در ماه داشته باشد.
این بدان معنا نیست که شما نباید در مورد کلمه کلیدی “شروع یک کسب و کار با بودجه مناسب برای کفش” بنویسید، اما هنگام انتخاب موضوعاتی که باید روی آن تمرکز کنید باید به آن توجه داشته باشید.
هنگامی که میدانید کدام کلمات کلیدی را هدف قرار دهید، میتوانید از آنها در سراسر محتوای ستونی خود استفاده کنید. این کار باعث میشود تا خوانندگان بیشتری جذب کرده و سئوی سایت خود را تقویت کنید.
علاوه بر این، مطمئن شوید که از آنها در عنوان و زیرعنوانهای مقاله خود نیز استفاده میکنید. چرا که این کار به افراد کمک میکند تا محتوای شما را راحت تر پیدا کنند.
۴. ساختار پست خود را تنظیم کنید و شروع به نوشتن کنید
اکنون که موضوع و کلمات کلیدی خود را دارید، حالا دیگر زمان نوشتن است. با مقدمهای شروع کنید که خوانندگان شما را با موضوع آشنا میکند و به آنها میگوید که چه انتظاراتی از مقاله میتوانند داشته باشند. در مرحله بعد، تمام موضوعات فرعی خود را یکی یکی پوشش دهید و مطمئن شوید که به تمام نکات اصلی توجه کنید.
هنگامی که پوشش موضوعات فرعی خود را تمام کردید، همه چیز را با یک نتیجه جمع کنید. در واقع سعی کنید تا در جمع بندی مطلب خود آنچه را که پوشش دادهاید را با یک نظر نهایی به پایان برسانید.
۵. رسانه و پیوندهای داخلی را اضافه کنید
یکی از بهترین راهها برای برجسته کردن و تکمیل محتوای ستونی خود، افزودن تصویر، اینفوگرافیک، ویدیو و پادکست خواهد بود. توجه داشته باشید که حتما از رسانههای با کیفیت و مرتبط استفاده کنید که برای خوانندگان شما ارزشمند باشد. چرا که اگر رسانهای بیکیفیت یا نامربوط اضافه کنید، فقط به اعتبار شما لطمه میزند و مخاطبان شما را سردرگم میکند.
علاوه بر این، لازم است تا به مقالات و منابع مرتبط لینک دهید. این کار به مخاطبان شما کمک میکند تا در مورد موضوع پیش روی خود بیشتر بیاموزند و دانش خود را گسترش دهند.
۶. محتوا را بررسی و ویرایش کنید
پس از پایان نوشتن، زمانی را به بررسی و ویرایش مقاله خود اختصاص دهید. مطمئن شوید که همه چیز به درستی نوشته شده و دستور زبان و علائم نگارشی به درستی رعایت شده باشد. در صورت امکان، از یک دوست یا همکار بخواهید آن را مطالعه کند و به شما فیدبک بدهد. هنگامی که تمام اصلاحات لازم را انجام دادید، مقاله شما آماده انتشار است.
۷. اشتراکگذاری و تبلیغ کنید
پس از این که مقاله شما منتشر شد، تبلیغات برای آن مهم است. برای این کار میتوانید آن را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید ویا برای آن رپورتاژ آگهی منتشر کنید. علاوه بر این، با استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند Google Analytics یا Alexa، وضعیت رشد آن را پیگیری کنید.
حالا به صورت کامل با محتوای ستونی آشنایی دارید…
اکنون که میدانید محتوای ستونی چیست و چگونه باید آن را ایجاد کرد، وقت آن رسیده که آستینها را بالا بزنید و شروع کنید. فقط در تمام مراحل مطمئن شوید که کیفیت بر کمیت غالب است و همیشه مخاطب خود را در ذهن داشته باشید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. نظر شما درباره محتوای ستونی یا پیلار کانتنت چیست؟