گوگل، بزرگترین موتور جستجو در جهان است و علاوه بر کشورهای خارجی، عموم مردم نیز در ایران برای جستجوی مطالب از گوگل استفاده میکنند. اگر صاحب سایت یا وبلاگ هستید و قصد اضافه كردن سايت به موتور جستجو گوگل را دارید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
ثبت سایت در موتور جستجوی گوگل چگونه انجام میشود؟
پیش از اینکه در مورد روش انجام این کار صحبت کنیم، شاید بهتر باشد که ابتدا با فرایند کلی کار آشنا شوید.
گوگل برای انجام کارهایی مانند ثبت وب سایت در موتور جستجوی خود و ردیابی صفحات، ابزارهای مختلفی را در اختیار وب مستران قرار داده که سرچ کنسول یکی از همین موارد است. برای آن دسته از افرادی که به دنبال پاسخ سوال گوگل وب مستر چیست هستند، باید بگوییم که وب مستر در واقع نام قبلی سرچ کنسول است. حدود ۸ سال پیش بود که گوگل با ارائه یک بهروزرسانی تازه برای این ابزار محبوب، نام آن را از گوگل وب مستر به گوگل سرچ کنسول تغییر داد. گوگل در نسخه جدید ابزار مدیریت وب سایت خود، امکانات فوق العاده زیادی را در اختیار مدیران سایتها قرار داد تا آنها به سادهترین شکل ممکن و در کوتاهترین زمان بتوانند وضعیت وب سایت خود را بررسی کرده و تمام کارهای لازم برای بهبود یا توسعه آن را انجام دهند.
استفاده از سرچ کنسول گوگل کاملا رایگان است و برای استفاده، فقط کافی است تا به کمک یکی از روشهایی که در ادامه ذکر میکنیم، مالکیت خود را احراز کرده و کار خود را در این دنیای بیانتها آغاز کنید!
روش معرفی سایت به موتور جستجوی گوگل
به صورت کلی دو روش برای اضافه كردن سايت به موتور جستجو گوگل وجود دارد بسته به نیاز خود میتوانید سراغ هر یک از آنها بروید. اگرچه انجام فقط یکی از این روشها کافی است اما برخی از کارشناسان سئو توصیه میکنند که برای اطمینان از عملکرد صحیح سایت و ایندکس شدن دقیق تمامی مطالب و صفحات هر دو روش استفاده کنید.
توجه داشته باشید که برای این کار، حتما باید یک حساب جیمیل داشته باشید. توصیه میکنیم برای ثبت سایت در موتور جستجوگر گوگل از حسابی استفاده کنید که به آن دسترسی دارید چرا که گوگل، تمامی گزارشهای مربوطه را به همین آدرس ارسال خواهد کرد. گفتنیست کاربران در هر حساب کاربری میتوانند تا هزار سایت مختلف را ثبت کرده و اطلاعات آن را رهگیری کنند.
ثبت سایت با روش Domain Property
این روش، یکی از بهترین رویکردها برای معرفی سایت به موتور جستجوی گوگل بوده و شانس بروز خطا را به حداقل میرساند. با استفاده از این روش، فقط با انجام یک کار میتوانید تمامی حالتهای مختلف سایت را در گوگل ثبت کنید. برای شروع:
- در منوی سرچ کنسول و بخش Manage this site، روی گزینه مربوط به ایجاد مالکیت (Add Property) کلیک کنید.
- در بخش Domain، آدرس سایت خود را بدون www یا پروتکل آن (https و http) وارد کرده و روی Continue کلیک کنید.
- در صفحه بعدی، شیوه احراز مالکیت و ثبت سایت در موتور جستجو گوگل به صورت دقیق نمایش داده میشود. برای این کار، بسته به سیستم مدیریتی شرکتی که از آن سرویس میگیرید، باید وارد بخش مدیریت سرور یا پنل کاربری خود شده و یک رکورد جدید را برای DNS سایت تعریف کنید.
- رکورد جدید باید از نوع TXT باشد؛ مقدار رکورد نیز در سرچ کنسول نمایش داده میشود.
- بعد از ساخت رکورد، روی گزینه Verify در بخش پایینی در سرچ کنسول کلیک کنید تا مالکیت سایت شما احراز شود.
ثبت سایت با روش URL-prefix
همانطور که میدانید، سایتهای اینترنتی بسته به تنظیمات DNS خود میتوانند به چند حالت مختلف (مثلا همراه با www یا بدون آن) یا با پروتکلهای متفاوت (مانند https یا http) نمایش داده شوند. برای ثبت سایت در سرچ کنسول با روش URL-prefix باید تمامی این حالتها را به صورت جداگانه ثبت کرد.
تایید سایت در این روش، به چندین حالت مختلف انجام میپذیرد؛ از جمله اضافه اضافه کردن تگ HTML به بخش هد سایت، آپلود فایل HTML داخل روت اصلی سایت، استفاده از گوگل آنالیتیکس و استفاده از گوگل تگ منیجر.
خوشبختانه، برای تایید سایت از این روش نیاز به انجام تمامی کارهای بالا نیست؛ به همین جهت، ما آپلود فایل HTML در بخش ریشه یا روت سایت را پیشنهاد میکنیم. بدین منظور:
- وارد بخش اضافه کردن سایت در سرچ کنسول شوید.
- در بخش URL Prefix، آدرس سایت خود را وارد کرده و روی Continue کلیک کنید.
- در صفحه بعدی، یک فایل html اختصاصی برای آدرسی که وارد کردید، نمایش داده میشود که باید آن را دانلود کرده و در بخش روت سایت، آپلود کنید.
- سپس به سرچ کنسول برگشته و روی گزینه Verify کلیک کنید تا گوگل، مالکیت آدرس واردشده را تایید کند.
بعد از مشاهده محتوای سایت شما توسط رباتهای گوگل، صفحات ظرف چند روز ایندکس شده و در صفحه نتایج جستجو به نمایش در خواهند آمد. توجه داشته باشید که برای احراز هویت و نمایش دادهها در سرچ کنسول، این فایل هیچوقت نباید از روی وبسایت شما حذف شود.
آیا ثبت سایت با وبلاگ متفاوت است؟
ثبت وبلاگ در موتور جستجوی گوگل با وب سایت دو مقوله کاملاً متفاوت هستند. وبلاگها در واقع سرویسهای آنلاینی هستند که توسط شرکتهای شخص ثالث ارائه میشوند و کاربران از آنها نیازی به پرداخت هزینههای جداگانه ندارند از طرفی آدرس وبلاگ عموماً به عنوان بخشی از آدرس وب سایت اصلی به حساب میآید و این یعنی برای نمایش وبلاگ خود در موتور جستجو نیاز به انجام هیچ کاری نخواهید داشت.
اگر مشکلی با دیده شدن صفحات وبلاگ خود در صفحه نتایج جستجو دارید، رویکردهای سئو سایت و تولید محتوا میتوانند تا حد قابل توجهی به شما کنند.
سخن پایانی
همانطور که دیدید اضافه کردن سایت به موتور جستجوی گوگل کار دشواری نیست و با چند کلیک ساده میتوان این کار را انجام داد. اضافه شدن سایت به موتور جستجوی گوگل میکند تا کاربران خیلی راحت بتوانند وب سایت و محتوای شما را پیدا کنند. گوگل تنها موتور جستجوی مورد استفاده کاربران نیست و در ایران، بسیاری از افراد از ابزارهای دیگری مانند موتور جستجوی اختصاصی مایکروسافت یعنی بینگ نیز استفاده میکنند و این یعنی برای افزایش بازدید، باید وب سایت خود را داخل این موتورهای جستجو نیز ثبت کنید. این کار علاوه بر افزایش بازدید، به سئو سایت شما نیز کمک بهسزایی خواهد کرد.