انواع الگوریتم گوگل

معرفی انواع الگوریتم گوگل

گوگل به عنوان محبوب‌ترین موتور جستجو در جهان، همواره در تلاش است تا با بهبود عملکرد خود، بهترین تجربه از جستجوی اطلاعات را برای کاربران به ارمغان آورد. بدین منظور، الگوریتم های گوگل همواره در حال به‌روزرسانی بوده و با تغییرات گسترده‌ای همراه می‌شوند تا مفیدترین صفحات و اطلاعات در اختیار کاربران قرار بگیرد. آشنایی با این الگوریتم‌ها برای مدیران سایت‌ها و متخصصان حوزه SEO بسیار مهم است چرا که با شناخت دقیق آنها می‌توانند به رتبه‌های بالا در صفحه نتایج جستجو دست پیدا کنند. امروز می‌خواهیم نگاهی دقیق به الگوریتم‌ها داشته باشیم.

آشنایی با الگوریتم های گوگل

آشنایی با الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل در سئو اهمیت بسیار زیادی دارند و عدم توجه به آنها می‌تواند تمام زحمات شما را هدر دهد؛ در آن سو، افرادی که سعی می‌کنند تا وب‌سایت، صفحات و محتوای خود را بر مبنای این الگوریتم‌ها توسعه دهند، در صفحه نتایج جستجو همواره رتبه بالاتری می‌گیرند.

پاندا (Panda) – ۲۰۱۱

الگوریتم پاندا را می‌توان یکی از اصلی‌ترین آپدیت‌های موتور جستجو گوگل در دوره سئو مدرن دانست. این به‌روزرسانی، سایت‌ها و صفحاتی را هدف قرار می‌دهد که محتوای اسپم، بی‌ارزش یا کپی تولید کرده و از این طریق برای رتبه گرفتن استفاده می‌کردند. در واقع، الگوریتم پاندا بیشتر روی فاکتورهای سئو آن پیج و محتوای صفحات تمرکز داشت.

اهمیت بالای این به‌روزرسانی باعث شد تا گوگل در سال ۲۰۱۶، آن را به الگوریتم هسته خود اضافه کند؛ در نتیجه، دیگر هیچ سایتی مانند گذشته با محتوای بی‌کیفیت یا اسپم قادر به رتبه گرفتن در گوگل نخواهد بود.

ونیز (Venice) – ۲۰۱۲

با گسترش استفاده از تلفن‌های هوشمند و فناوری‌های مرتبط با آن، گوگل، نمایش نتایج جستجو بر اساس موقعیت مکانی کاربران را با الگوریتم و نیز، امکان‌پذیر کرد. در نتیجه، کاربران می‌توانستند بر اساس موقعیت مکانی یا آی‌پی آدرس خود، اطلاعات مرتبط با عبارت جستجوشده خود را نیز مشاهده کنند.

پنگوئن (Penguin) – ۲۰۱۲

پنگوئن (Penguin) – 2012

لینک سازی همواره یکی از مهم‌ترین رویکردها برای بهبود سئو سایت به حساب می‌آید؛ این کار البته در گذشته به‌شکلی غیر طبیعی برای افزایش رتبه استفاده می‌شد. همین مسئله نیز گوگل را مجاب کرد تا الگوریتم پنگوئن را معرفی کند.

هدف اصلی این آپدیت، سایت‌ها و بک لینک هایی بود که غیر طبیعی به نظر رسیده یا اسپم بودند. این آپدیت همچنین تاثیر لینک سازی بر رتبه سایت را تا حد قابل توجهی کاهش داد تا رویکردهای قدیمی‌تر مانند خرید بک لینک از سایت‌های مختلف، دیگر مثل قبل کاربردی نباشد.

مرغ مگس خوار (Hummingbird) – ۲۰۱۳

الگوریتم مرغ مگس خوار به موتور جستجو گوگل کمک می‌کند تا عبارت‌های جستجوشده توسط کاربران را بهتر تفسیر کرده و نتایج مرتبط‌تری را پیش روی کاربران قرار دهد. این به‌روزرسانی همچنین تلاش می‌کرد تا به دنبال افزایش محبوبیت جستجوی صوتی (Voice Search) در بین کاربران، بتواند نتایج درست‌تر و دقیق‌تری را از طریق «پردازش زبان طبیعی» نمایش دهد.

نتیجه این الگوریتم، نمایش صفحات مرتبط‌تر به جای صفحاتی بود که محتوای ضعیفی داشته یا از کلیدواژه‌هایی با تنوع پایین به صورت غیر طبیعی در متن استفاده می‌کردند.

موبایل (Mobile) – ۲۰۱۵

به دنبال گسترش استفاده از تلفن‌های هوشمند و نمایش سایت‌ها روی موبایل، یکی از مهم‌ترین الگوریتم های گوگل به نام Mobile Update معرفی شد تا روی صفحه‌هایی تمرکز داشته باشد که تجربه بهتری از نسخه موبایلی سایت را ارائه می‌کنند.

امروزه این مسئله بیش از هر زمان دیگری اهمیت داشته و سایت‌هایی که در کنار رابط کاربرپسند، سرعت بالاتری برای نسخه مخصوص موبایل ارائه می‌کنند، شانس بیشتری برای گرفتن رتبه‌های بالاتر خواهند داشت.

رنک برین (RankBrain) – ۲۰۱۵

الگوریتم رنک برین گوگل، یکی از مهم‌ترین آپدیت‌ها برای این موتور جستجو به حساب می‌آید؛ جایی که سازندگان از سیستم یادگیری ماشینی برای تفسیر عبارت‌های جستجوشده برای کاربران استفاده کرده و نتایج را به گونه‌ای نمایش می‌دهند که بیشترین تطابق را با جستجوی کاربران را داشته باشد.

این آپدیت را به‌نوعی می‌توان بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار دانست. جالب است بدانید که گوگل، الگوریتم RankBrain را سومین فاکتور مهم برای رتبه‌بندی سایت‌ها معرفی کرده است و از همین رو، تمام افرادی که در زمینه سئو یا حتی تولید محتوا فعالیت می‌کنند، باید به آن توجهی ویژه داشته باشند.

آپدیت هسته (Core Update) – ۲۰۱۷ تا امروز

از سال ۲۰۱۷، گوگل به‌روزرسانی‌های کوچک و بزرگ زیادی را به صورت متداول برای موتور جستجو خود ارائه کرده و آن را در قالب آپدیت هسته معرفی می‌کند. متاسفانه تاثیر دقیق هرکدام از به‌روزرسانی‌ها توسط گوگل اعلام نشده و متخصصان حوزه سئو، خودشان با آزمون و خطا تلاش می‌کنند تا متوجه تغییرات شوند. با این حال، می‌توان آپدیت‌های هسته را به‌نوعی بهبود الگوریتم‌های قبلی گوگل یا مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های کوچکتر دانست.

مدیک (Medic) – ۲۰۱۸

مدیک (Medic) – 2018

الگوریتم مدیک که به‌نوعی اعتبار و کیفیت سایت‌های مرتبط با حوزه پزشکی و سلامت را می‌سنجید، سال ۲۰۱۸ پیاده‌سازی شد و رتبه بسیاری از سایت‌های مختلف را دست‌خوش تغییر کرد.

اگرچه هدف اصلی این به‌روزرسانی هنوز مشخص نشده، ولی به نظر می‌رسد گوگل با معرفی آن، به‌نوعی قصد داشته تا در کنار نمایش نتایج مرتبط‌تر با جستجوی کاربران، به‌نوعی از ارائه اطلاعات نادرست در حوزه سلامت نیز جلوگیری کرده باشد.

برت (BERT) – ۲۰۱۹

یکی دیگر از بزرگترین الگوریتم های گوگل که به عنوان «بزرگترین تغییر در پنج سال گذشته» در زمان انتشار معرفی شد، BERT بود. برت در واقع یک الگوریتم یادگیری ماشینی و تکنیک مبتنی بر شبکه عصبی برای زبان پردازش طبیعی (NLP) است که اثرات آن را از هر ۱۰ جستجو، در یک مورد می‌توان مشاهده کرد.

این به‌روزرسانی با درک درست از عبارت جستجوشده توسط کاربر و همچنین پیدا کردن ارتباط میان آن با دیگر واژه‌ها، بهترین نتیجه را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد.

تجربه صفحه (Page Experience) – ۲۰۲۱

سال ۲۰۲۱، گوگل یکی دیگر از سیگنال‌های مهم برای رتبه گرفتن سایت‌ها به نام «تجربه صفحه» را معرفی کرد. این الگوریتم که به‌نوعی می‌توان آن را با طراحی سایت و ساختار آن مرتبط دانست، شاخص‌هایی مانند سرعت بارگذاری صفحه، ثبات بصری، عملکرد، تجربه کاربری و … اندازه‌گیری می‌کند. این فاکتورها البته به‌تنهایی مهم نیستند و ترکیب آنها با Core Web Vitals می‌تواند رتبه سایت‌ها را تغییر دهد.

خوشبختانه، برای گوگل ابزارهای مخصوص این دو را در سرچ کنسول قرار داده است تا کاربران بتوانند کنترل بهتری روی عملکرد سایت خود داشته باشند.

محتوای مفید (Helpful Content) – ۲۰۲۲

محتوای مفید (Helpful Content) – 2022

گوگل سال‌هاست که روی مفید بودن محتوای صفحات تمرکز دارد و در سال ۲۰۲۲ با معرفی یک الگوریتم مخصوص، تلاش کرده تا اهمیت این موضوع را بیش از پیش به تصویر بکشد.

تاثیرات اولیه این به‌روزرسانی روی نتایج جستجو چندان محسوس نبودند، ولی گوگل با انجام تغییرات گسترده روی موتور جستجو خود، همواره در تلاش است تا سایت‌هایی با مطالب بی‌کیفیت یا بی‌ارزش را در رتبه‌های پایین‌تر به نمایش درآورد. به علاوه، سایت‌هایی که تعداد زیادی مطلب بی‌کیفیت دارند، بیش از همه تحت تاثیر این الگوریتم قرار خواهند داشت.

آینده الگوریتم های گوگل

گوگل با پیاده‌سازی الگوریتم‌های مختلف، همواره در تلاش است تا بهترین تجربه از جستجو در اینترنت را برای کاربران به ارمغان آورده و جایگاه خود را به عنوان محبوب‌ترین موتور جستجو حفظ کند. الگوریتم های گوگل به صورت مستمر در حال آپدیت شدن هستند و به همین دلیل، مدیران سایت‌ها برای رسیدن به بهترین نتیجه، همیشه باید به این آپدیت‌ها توجه داشته باشند. با ظهور هوش مصنوعی و گسترش تولید محتوا به وسیله ابزارهای AI، احتمالا در آینده باز هم باید شاهد به‌روزرسانی‌های خاص‌تر از سوی گوگل باشیم.

post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *