در دنیای دیجیتال مارکتینگ، رویکردهای بسیار متنوعی برای تبلیغ محصولات و خدمات وجود دارد که در این میان، استفاده از صفحه فرود یا لندینگ پیج (Landing Page) را میتوان به عنوان یکی از مهمترین رویکردها در نظر گرفت. اما لندینگ پیج چیست و چگونه میتوان از آن برای تبدیل بازکنندگان به مشتری استفاده کرد؟
لندینگ پیج چیست؟
صفحه لندینگ پیج چیست؟ این یکی از سوالات پرتکرار کاربران در حوزه SEO است. لندینگ پیج در واقع یکی از صفحات سایت شماست که به جای ارائه اطلاعات کلی یا تشویق کاربر برای جستجوی بخشهای دیگر، یک هدف مشخص را دنبال میکند: تبدیل بازدیدکننده به مشتری. در واقع، همین هدف مشخص در طراحی صفحههای فرود است که آنها را به گزینهای عالی برای افزایش نرخ تبدیل کمپینهای بازاریابی و رسیدن به فروش بیشتر با هزینههای کمتر تبدیل میکند.
کاربران عموما از طریق تبلیغات کلیکی در گوگل ادز، بینگ، یوتیوب و دیگر پلتفرمهای موجود وارد صفحه فرود شما میشوند. برخی حتی ممکن است با جستجو در اینترنت، از طریق صفحه اصلی سایت شما، پستهای موجود در شبکههای اجتماعی یا کلیک بر روی لینک شما در کمپینهای ایمیل مارکتینگ وارد صفحه فرود شما شوند.
همانند صفحه اصلی سایت، صفحههای فرود یا لیندینگ پیج ها هم ممکن است نخستین تجربه کاربران از آشنا شدن با برند و سایت باشند، اما نباید فراموش کرد که تفاوتهای بسیاری میان صفحه لندینگ و صفحه اصلی سایت وجود دارد.
در صفحه اصلی سایت، بخشهای متنوع و اطلاعات کلی زیادی در اختیار کاربر قرار گرفته و میتوان آن را دروازهای برای آشنایی بیشتر با محصولات یا خدماتی دانست که ارائه میکنید؛ اما در صفحه فرود، تمرکز بر روی تبدیل بازدیدکننده به مشتری است. به همین دلیل هم بسیاری از کمپانیهای بزرگ برای کمپینهای مختلف خود، طراحی یک لندینگ پیج اختصاصی را به درج اطلاعات در صفحه اصلی سایت ترجیح میدهند. همچنین بر خلاف هوم پیج که میتواند کاربر را برای انجام کارهای مختلفی مانند خرید، محصول و خدمات، مشاهده وبلاگ، ثبت ایمیل و … ترغیب کند، صفحه فرود معمولا بر روی یک کار مشخص تمرکز خواهد داشت.
انواع لندینگ پیج
حالا که متوجه شدید لندینگ پیج چیست، بهتر است شما را با انواع صفحه فرود سایت نیز آشنا کنیم. این صفحهها اگرچه نمونههای بسیار متنوعی دارند و هر کسی متناسب با کسبوکار خود میتواند آنها را به شکل دلخواهش طراحی کند، ولی برای درک بهتر میتوان آنها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
لندینگ پیج Lead Generation
لید (Lead) یا سر نخ در واقع نقطه آغازین در تبدیل بازدیدکننده به مشتری به حساب میآید. با این اوصاف، میتوان گفت که این صفحهها به گونهای طراحی میشوند که بتوانند سر نخ ها را برای شما ایجاد کنند. معمولا داخل چنین صفحههایی، فرمی قرار گرفته و از کاربران خواسته میشود تا اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل، شماره تلفن و … را ثبت کنند.
برای اینکه کاربران برای ارائه اطلاعات خود ترغیب شوند، باید چیزی ارزشمند مانند یک کتاب الکترونیک، امکان شرکت در یک وبینار به صورت رایگان، ارسال سریع یا رایگان محصول، ارائه تخفیفهای ویژه یا مواردی از این دست در اختیارشان قرار بگیرد. شیوه درست استفاده از این رویکرد با شناخت دقیق اینکه لندینگ چیست، محقق خواهد شد.
لیندینگ پیج Click-Through
در این نوع از لیندینگ پیج ها، هدفی کاملا متفاوت دنبال شده و مدیران تلاش میکنند تا کاربر را مستقیما برای خرید محصولات یا استفاده از خدماتشان ترغیب کنند. در این صفحهها، خبری از رویکردهای تبلیغاتی پیچیده یا خاص نبوده و همهچیز خیلی واضح به کاربر ارائه میشود. البته، برای اینکه بتوانید بازدیدکننده را به خریدار تبدیل کنید، باید از عنوان و توضیحاتی جذاب استفاده کنید تا کاربر برای خرید، متقاعد شود.
چرا صفحه فرود مهم است؟
در ادامه توضیح اینکه لیندینگ سایت چیست، شاید بد نباشد تا در مورد اهمیت این صفحهها نیز صحبت کنیم.
یک لندینگ پیج جذاب و درست میتواند اثربخشی کمپینهای بازاریابی شما را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. اگرچه صفحه اصلی سایت را نیز میتوان بهشکلی جذاب طراحی کرد تا نرخ تولید لید افزایش پیدا کند، ولی به هیچوجه نمیتواند عملکرد یک لیندینگ پیج را داشته باشد. افزون بر این، صفحه های فرود:
- پیامهای دقیق و هدفمندی که بتواند انتظارات و نیازهای بازدیدکننده را به صورت کامل برطرف کند، فراهم میکنند؛
- بررسی میزان بازدهی و اثربخشی کمپینها را بسیار آسان میکنند چرا که شما بهآسانی میتوانید عملکرد آنها را آنالیز کنید؛
- به شما اجازه میدهند از المانهای مختلفی مانند تیتر، کلید CTA یا Call-to-Action، جلوههای بصری و … استفاده کنید، بدون آنکه هیچ تغییری در صفحه اصلی سایت خود ایجاد کرده باشید.
لندینگ پیج در چه جایی استفاده می شود؟
تا اینجا حتما با اینکه صفحه لندینگ پیچ چیست به صورت کامل آشنا شدهاید؛ اما از این صفحهها در چه جایی میتوان استفاده کرد؟ در پاسخ باید بگوییم که صفحه فرود، باید آخرین گام برای تبدیل شدن بازدیدکننده به مشتری باشد.
طراحی این صفحهها برای انجام کارهای زیر میتوانند بسیار کاربردی باشند:
- ثبتنام کاربران در سرویس ایمیلی شما
- فروش یک محصول یا راهاندازی پیشفروش برای آن
- پخش کتابهای الکترونیکی یا کاتالوگها با هدف بازاریابی یا افزایش آگاهی از برند
- دعوت از کاربران برای دانلود یک اپلیکیشن خاص
- ثبتنام کاربران در یک رویداد
- برنامهریزی برای معرفی یا اعلام آغاز فروش یک محصول
در موارد زیر هم بهتر است سراغ لندینگ پیج نروید:
- معرفی خدمات یا محصولات مختلف
- لینک دادن به دیگر صفحات سایت
- معرفی شرکت و صحبت در مورد فعالیتها
فراموش نکنید که کاربران در نتیجه استراتژی بازاریابی شما باید وارد صفحه لندینگ سایت شوند؛ مثلا در حالتی که روی یک تبلیغ در صفحه نتایج جستجو گوگل یا دیگر شبکههای اجتماعی کلیک میکنند. آشنایی با اینکه لندینگ سایت چیست، به شما کمک خواهد کرد که از هر چیزی به صورت دقیق در جای خود استفاده کنید.
روش ساخت لندینگ پیج
در ادامه صحبت در مورد اینکه صفحه لندینگ پیچ چیست، به یکی از مهمترین بخشها یعنی روش طراحی و ساخت صفحه فرود سایت میرسیم.
همانطور که گفتیم، این صفحهها معمولا یک هدف خاص را دنبال میکنند؛ بنابراین باید به سادهترین شکل ممکن طراحی شده و کاربر را برای انجام کاری مشخص تشویق کنند. برای مثال، در این صفحهها نباید از منوی دستهبندیها در بخش بالایی استفاده شود. این بدان خاطر است که بازدیدکننده صفحه فرود معمولا یک مرحله پیش از خرید قرار دارد و اگر بخواهید اطلاعات کلی را در اختیار آن قرار داده یا او را به جایی دیگر هدایت کنید، شانس فروش را از دست خواهید داد. گفتنی است لندینگ پیج ارتباط نزدیکی با سئو سایت و تولید محتوا دارد و با رعایت اصول در طراحی صفحه خود میتوانید بازدهی آن را تا حد قابل توجهی افزایش دهید.
در ادامه، شیوه طراحی لندینگ پیج را به صورت قدم به قدم بیان خواهیم کرد.:
۱. انتخاب یک عنوان بسیار جذاب
عنوان صفحه، بیش از هر چیز دیگری در کانون توجه مخاطبان قرار میگیرد، پس بهتر است تا حد ممکن، جذاب و تعاملی باشد. شما کمتر از ۱۵ ثانیه برای جلب توجه مخاطب خود فرصت دارید تا او برای مشاهده ادامه صفحه، ترغیب شود. سعی کنید از تیتری واضح و ساده با کمترین تعداد کلمات ممکن (ترجیحا زیر ۲۰ کلمه) استفاده کنید.
۲. استفاده از تیترهای داخلی اثرگذار
وظیفه عنوان صفحه، جلب توجه بازدیدکننده است و حالا این تیترهای داخلی هستند که باید کاربر را به پایین صفحه هدایت کنند. تیترها باید اطلاعات بیشتری در مورد تیتر اصلی را ارائه دهند. به علاوه، بهتر است زیر عنوان اصلی قرار بگیرند تا مخاطب، راحتتر قادر به تصمیمگیری باشد.
۳. المانهای بصری زیبا را فراموش نکنید
نکته حائز اهمیت در این بخش از مقاله لندينگ پيج چيست، ظاهر صفحه شماست. یکی از بهترین راهها برای اینکه مخاطب از سایت شما خارج نشود، استفاده از تصاویر جذاب و مرتبط با متن صفحه فرود شماست. فراموش نکنید که مغز انسان، تصاویر را ۶۰ هزار برابر سریعتر از متن پردازش میکند و این یعنی استفاده از عکسها یا المانهای جذاب، ارتباط بسیار سریعتری با مخاطب ایجاد خواهد کرد.
۴. درج اطلاعات به صورت خلاصه و کاربردی
برای تکمیل توضیحات خود بهتر است سراغ متنی کوتاه بروید که نیازهای مخاطب را هدف قرار داده و بتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار آنها قرار دهد. در اینجا نیازی به لیست کردن خدمات یا ویژگیهای محصول شما نیست؛ مخاطبان عموما در مورد نیاز خود، اطلاع کامل دارند و بیشتر میخواهند بدانند که محصولات یا خدمات شما چگونه میتواند نیازهای آنها را مرتفع کند.
۵. ایجاد حس اعتماد در مخاطب
از آنجایی که مخاطبان همیشه در حال مشاهده تبلیغات اینترنتی هستند، حس اعتماد در آنها کاهش پیدا کرده و هنگام خرید، بسیار محتاط عمل میکنند. با این تفاسیر، چگونه میتواند ظرف ۱۵ ثانیه، حس اعتماد را در آنها ایجاد؟ پاسخ، استفاده از شاخصهای اعتماد است؛ چیزهایی مانند آمار فروش محصولات شما، میزان رضایت مخاطبان، تعداد مشتریان و مواردی از این دست.
۶. استفاده از یک CTA قوی
مهمترین بخش از صفحه فرود یا لندینگ پیج، رویکرد شما برای تشویق کاربر به «دعوت برای اقدام» یا CTA است. هدف اصلی از طراحی لندینگ پیج، این بوده که کاربر آن را تا انتها مطالعه کرده و در نهایت به دکمه یا لینکی برسد که در پایین صفحه قرر میگیرد.
برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید، بعد از اینکه متوجه شدید صفحه لندینگ چیست، بهتر است لینک نهایی، بخش مربوط به وارد کردن اطلاعات یا … را با رنگی متمایز نشان داده و مطمئن شوید که در جلوی چشم مخاطب قرار گرفته باشد.
سخن پایانی
ما در این مقاله تلاش کردیم تا به شما بگوییم که صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست، چه انواعی دارند و چگونه میتوان آنها را طراحی کرد. هرچند، نباید فراموش کرد که صرف آشنایی با اینکه صفحات فرود چیست نمیتوان به موفقیت رسید، بلکه با آزمون و خطا یا کمک گرفتن از نمونههای خارجی برتر میتوان از لیدهای تولیدشده، به فروش نهایی رسید. اگر کمی دانش طراحی سایت داشته باشید نیز قطعا میتوانید این صفحات را به شکل بهتری طراحی کنید.